Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tvärvetenskapliga utbildningar med Europa i fokus

Är du intresserad av att studera Europa och europeisk integration? Vill du arbeta med dessa frågor i Sverige eller internationellt? Centrum för Europastudier (CES) erbjuder kurser och program på grund- och avancerad nivå där aktuella europarelaterade frågor diskuteras och problematiseras.

I våra utbildningar samverkar olika ämnen samt forskare och lärare från ett flertal institutioner. Detta gör Europakunskap till ett unikt tvärvetenskapligt ämne som integrerar historiska, politiska, sociala och ekonomiska perspektiv på Europa. Exempel på frågor som studeras är europeisk identitet, Europas geografiska och kulturella gränser, ekonomisk utveckling i olika delar av Europa, EU och den europeiska integrationen samt europeisk familje- och välfärdspolitik.

Idag erbjuder CES Europaprogrammet på grundnivå, Master in European Studies på avancerad nivå och olika kurser i Europakunskap. Populära inslag i utbildningen är möjligheten till utbytesstudier och praktik. Genom praktiken kan du pröva de färdigheter och kunskaper du skaffar dig genom utbildningen. Detta är värdefullt, inte minst inför ditt framtida yrkesliv. Studier i Europakunskap ger dig både bredd och specialisering, vilket gör att du har många olika möjligheter efter avslutade studier.

Mer detaljerad information om våra utbildningar hittar du här:

Europaprogrammet (3 år, grundnivå)
Master Programme in European Studies (2 år, avancerad nivå)
Fristående kurser i Europakunskap

 

Sidansvarig: Carl-Magnus Forsudd|Sidan uppdaterades: 2015-05-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?